Happy face!
Jag har väldigt svårt för att tycka illa om någon. Jag gillar när andra är glada för då blir jag glad. Om jag hade vågat hade jag gått fram till alla de som jag tycker är så fina och säga precis hur vackra de är. Ibland kan man bli så avundsjuk på att alla är så fruktansvärt fina men samtidigt blir jag glad för deras skull. Men jag skulle verkligen vilja säga till alla jag ser att de är fina. För de kanske inte alls tycker att de är fina. Jag vet ju själv hur fruktansvärt glad jag skulle bli. Någon dag ska jag ta mod till mig. Men ni som läser det här.
NI ÄR FRUKTANSVÄRT FINA! Alla är vi olika och vi är fina på våra egna sätt. Komplex är gulligt och nu älskar jag mina skeva framtänder. De är ju faktiskt lite gulligt! Så kom i går de. Ni är vackra. Jag tyckr ni är vackra och då är ni det! Så de så!
Älskar er, även fast ni hatar mig :)
mitt skolmojs
Dag 3
Lördag 24 juli
Hela dagen gick åt att få bort den gamla altanen. Så dagens arbetsuppgift var rivning. Vi bilade bort resten av altanen och de tog i stort sett hela dagen. Under tiden kapade vi bort de gamla räcket som vi gjort i järn. Vi använde oss av en vinkelslip till både räcket och armeringen i altanen. När vi var klara med rivningen återstod det bara att städa undan och transportera bort allt spill. Vi ägnade hela kvällen åt att köra bort allt spill i skottkärror. Spillet fördelade vi upp och använde som fylle till massa hål vi hade i vägen. Räcket slängde vi i en container som vi hade på gården.
Dag 4
Måndag 26 juli
Åkte till Perssons byggvaruhus i Vårgårda och köpte bjälkar i dimension 45x170 mm. Dessa använde vi längst in mot husväggen. Den blev som en balk och ett stöd mot husväggen. Alltså kom inte dessa bjälkar att utgöra själva bjälklaget utan kom endast att användas som en ”start” bjälke. Vi använde 45x170 mm bjälken till att räta upp husväggen och så att vi hade någonting att fästa bjälklaget i sen. De som vi trodde skulle bli enkelt visade sig bli allt mer komplicerat är vi först trott. Hela huset är nämligen ett stort byggfusk. Den gamla altanplattan var sammanlänkad med köksgolvet så de drog in väldigt mycket luft där. Detta har alltid resulterat i att köksgolvet har blivit fruktansvärt kallt. För att förhindra detta fyllde vi på med cement bakom 45x170 mm bjälken. Vi hoppas nu att vi får igen glappet. Vi har även putsat upp så att det blivit lite tätare ändå.
Vi borrade 12mm hål in i betongväggen innan vi satte dit 45x170 mm bjälken. Hålen fyllde vi sedan med kemisk ankarmassa ”CM300”. Sen satte vi äntligen upp bjälken på väggen som vi hade förborrat. Vi satte i gängstag i hålen vi borrat och gängstagen hade vi kapat i lagom längd, ca 18 cm långa. Sedan fick de härda och sen så byggde vi en form under och runt om så att vi kunde gjuta på med cement intill husväggen.
Dag 5
Onsdag 28 juli
Vi började dagen med att kapa ner gamla betongplintarna till lagom höjd. Vi borrade sedan hål i plintarna och satte fast stolpskor i hålen. Stolskorna förankrades med ankarmassa och så justerades de så att de kom i våg och lod. Vi satte la dit en planka på 45x170 mm i stolpskorna och skruvade fast. Plankan hade vi skarvat ihop med hjälp av spikplåtar. Sen skruvade vi upp balkskor på regeln som vi hade fäst intill väggen. Dessa satte vi upp med cc60 mm mellanrum. Sedan satte vi fast de två yttre stolparna i de nergrävda plintarna i framkant på altanen. Vi skruvade fast de tvärgående bärlinorna som var i dimension 45x145 i balkskorna. Vi skruvade fast en bärlina på stolparnas yttre kant. Sedan skruvade vi fast de tvärgående bärlinorna i den yttre bärlinan som stolparna höll uppe. Vi vägde in de två sista stolparna i framkant och skruvade fat. När allt var i lod, våg och vinkel slutade vi för dagen.
Dag 6
Fredag 30 juli
Vi började mer att skruva fast den första brädan till altandäcket. Den första brädan fick jackas ur så att den kunde passa in vid stolparna. Även den andra brädan fick jackas ur för att den skulle passa. Vi sågade ur brädorna med hjälp av en fogsvans och en sticksåg. Sedan satte vi upp ett snöre rakt över alltihop i linje med brädorna. Detta gjorde vi för att de inte skulle bli snett. Vi hade då snöret att utgå ifrån. När vi hade kommit till ungefär hälften satte vi dit 2 stycken stolpar. Dessa stolpar kommer sedan att bli en del av räcket på kanterna. Brädorna jackades ur och skruvades fast. För att vi skulle kunna fästa brädorna där stolparna stod skruvade vi fast några träbitar runt stolparna. Detta gjorde att vi kunde fästa brädorna där i. För att ändarna på brädorna inte skulle spricka förborrade vi innan de skruvades fast.